Rijplaten kopen

Als grootste leverancier in de Benelux en grote delen van Duitsland zijn wij al ruim 87 jaar gespecialiseerd in het leveren van rijplaten in alle gewenste formaten. Ook brede rijplaten tot 4 meter breed en 12 meter lang kunnen wij uit voorraad leveren. Stalen rijplaten kopen en verkopen is voor ons een dagelijkse bezigheid, maar we leveren niet alleen standaard stalen rijplaten.

Ook voor maatwerk draaien wij onze hand niet om. Denk hierbij aan bewerkingen zoals afgeronde hoeken of trekgaten/hijsgaten. Rijplaten snel en eenvoudig herkennen op een terrein? Voor een kleine meerprijs voegen wij een logo of bedrijfsnaam toe aan de platen. Dit vermindert bovendien de kans op diefstal.

rijplaten

Wij beschikken over een grote hoeveelheid aan plaatvoorraad en coils. Door korte banden met leveranciers en fabrieken kunnen wij diverse kwaliteiten, afmetingen, diktes en hoeveelheden aanbieden. Levering op locatie? Dat regelen we graag. Maar afhalen is uiteraard ook mogelijk.

RIJPLATEN IN ALLE GEWENSTE FORMATEN TOT 4 METER BREED EN 12 METER LANG.

Veel voorkomende afmetingen van rijplaten

Om inzicht te geven in veel voorkomende afmetingen van rijplaten, onderstaand een overzicht (LxBxD):

 • 6000 mm x 1000 mm x 10 mm
 • 5000 mm x 1000 mm x 10 mm
 • 5000 mm x 1500 mm x 10 mm
 • 6000 mm x 1500 mm x 15 mm
 • 5000 mm x 1500 mm x 15 mm
 • 6000 mm x 1300 mm x 13 mm
 • 6000 mm x 1800 mm x 14 mm
 • 6000 mm x 1800 mm x 15 mm

Brede rijplaten worden steeds populairder

Brede rijplaten worden steeds meer besteld. Rijplaten van 3450 mm breed zijn voor veel van onze klanten nu de standaard. Hieronder een overzicht van veel bestelde afmetingen van brede rijplaten (LxBxD):

 • 12000 mm x 3450 mm x 15/16/18 mm
 • 10000 mm x 3450 mm x 15/16/18 mm
 • 6000 mm x 3450 mm x 15/16/18 mm
 • 5000 mm x 3450 mm x 15/16/18 mm

Lees meer over rijplaten afmetingen.

Gebruikte rijplaten of tweedehands stalen rijplaten kopen

Bij Merwestaal kun je terecht voor zowel nieuwe als gebruikte stalen rijplaten. Onze assortiment hierin wisselt snel. Neem vrijblijvend contact op als je wilt weten welke rijplaten wij momenteel op voorraad hebben.

Rijplaten die wij hebben geleverd

rijplaten stapel transport
rijplaten schip
rijplaten stapel buiten

Ons orderproces

In het kort ziet ons orderproces er zo uit: Receptie ➡️ Sales-afdeling ➡️ Tekenkamer ➡️ (Productie)loods ➡️ SCANIA-vrachtwagen

Maar, in het echt komt er natuurlijk meer bij kijken. Het hele orderproces laten we graag zien in een video. Zo zie je ook onze vakkundige medewerkers en autogeen- en HD-plamasnijmachines echt in actie. Ook een rijplaat-order plaatsen? We helpen je graag.

Waarom kiezen voor stalen rijplaten?

Er zijn tal van redenen om rijplaten in te zetten, maar de belangrijkste is toch wel om een stabiele ondergrond te creëren. Onbegaanbare en ruwe terreinen worden hierdoor bereikbaar en kunnen bewerkt worden met zware voertuigen en machines. Rijplaten maken hierdoor projectontwikkeling een stuk eenvoudiger.

Waarvoor worden rijplaten gebruikt?

Rijplaten worden gebruikt voor het berijdbaar maken van een zachte ondergrond (zoals gras en andere onverharde wegen). De rijplaten zorgen ervoor dat auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen niet wegzakken op de onverharde ondergrond. Daarnaast bieden ze bescherming aan (nieuw aangelegde) wegen en fietspaden. De platen worden onder andere gebruikt op bouwplaatsen (zonder bestrating), evenemententerreinen en als tijdelijke parkeerplaatsen, inritten en kavelpaden.

stalen rijplaat voordeel

4 voordelen van stalen rijplaten

Er zijn 2 soorten rijplaten te koop, namelijk gemaakt van kunststof en van staal. Wat zijn de voordelen van stalen rijplaten? Wanneer kies je voor stalen rijplaten? Hieronder vind je 4 voordelen van stalen rijplaten.

1) Rijplaten zijn duurzaam

Staal is 100% recyclebaar. Het is hierdoor een duurzame grondstof. De CO2 voetafdruk is zeer laag. Een stalen rijplaat verslijt nauwelijks en gaat decennialang mee. Daarnaast zorgen rijplaten dat auto’s en vrachtwagen makkelijker over een grove ondergrond kunnen rijden. Er is minder rolweerstand en hierdoor wordt minder energie verbruikt tijdens transport (van goederen) over de rijplaten.

2) Zware belasting is geen probleem

Stalen rijplaten zijn geschikt voor zware belasting. Zwaar beladen vrachtwagens, graafmachines, walsen, hijskranen en tractoren zijn geen enkel probleem.

3) Intensief gebruik

Een stalen rijplaat is inzetbaar voor ieder project. En geschikt voor intensief gebruik. Tijdens bouwprojecten of wegwerkzaamheden worden rijplaten maandenlang elke dag bereden. Stalen rijplaten zijn hiervoor uitermate geschikt.

4) Rijplaten zijn op maat leverbaar

Stalen rijplaten kunnen in elke gewenste maat worden geleverd. En kunnen worden geleverd met een eigen logo of bedrijfsnaam.

Merwestaal levert rijplaten

Wij leveren rijplaten in alle gewenste formaten, zelfs rijplaten tot 4 meter breed en tot 12 meter lang (en op verzoek zelfs nog langer). Naar wens voorzien wij ook extra bewerkingen zoals trekgaten/hijsgaten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

WIJ LEVEREN RIJPLATEN AAN…

grondverzet icoon

GRONDVERZET

STAALBOUW

CIVIELE BOUW

TRAILERBOUW

RIJPLAATVERHUUR-
BEDRIJVEN

Voorkom diefstal van stalen rijplaten

Diefstal van stalen rijplaten is tegenwoordig aan de orde van de dag. Vrijwel wekelijks worden er in Nederland rijplaten gestolen. Deze diefstallen vinden voornamelijk ‘s nachts plaats tijdens vakantieperiodes en in het weekend. Bouwterreinen zijn dan verlaten en criminelen slaan hun slag.

Waarom worden stalen rijplaten gestolen?

Veel bedrijven kiezen voor stalen rijplaten. Omdat staal een duurzaam materiaal is en volledig recyclebaar is. Dit kwalitatieve en degelijke materiaal behoudt altijd waarde, in tegenstelling tot andere materialen. Criminelen weten dit ook. Gestolen rijplaten worden soms doorverkocht maar ook aangeboden bij schrootverwerkende bedrijven.

Voorkom diefstal van rijplaten

Hoe kan diefstal worden voorkomen?

De diefstal van rijplaten kan nooit volledig worden voorkomen. Criminelen kiezen echter vaker voor rijplaten zonder logo of bedrijfsnaamvermelding. Want deze kunnen makkelijker worden doorverkocht. En wanneer deze platen bij schrootverwerkers worden aangeboden gaan er geen alarmbellen af.

Waar kan je rijplaten met een logo of bedrijfsnaam kopen?

Merwestaal levert rijplaten met een logo of bedrijfsnaam. “We merken dat bedrijven steeds vaker kiezen voor een logo of bedrijfsnaam op de rijplaten. De kleine meerprijs die men hiervoor betaalt weegt voor veel klanten niet op tegen de kosten van diefstal. Want het blijft niet alleen bij de kosten voor het aanschaffen van nieuwe rijplaten. De gevolgschade is vaak nog groter. Bouwprojecten komen tijdelijk stil te liggen. Waardoor kostbare uren verloren gaan en projecten mogelijk te laat worden opgeleverd waardoor boetes worden geriskeerd”, aldus Wouter de Bruin van Merwestaal.

Neem contact op met Merwestaal 

Op zoek naar een partij voor rijplaten? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen rijplaten leveren tot 4 meter breed en 12 meter lang (en op verzoek nog langer).

Offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in, of mail naar sales@merwestaal.nl