Over Merwestaal

De derde generatie staat inmiddels aan het roer van ons mooie familiebedrijf. Als staalleverancier in binnen- en buitenland geven wij al ruim 85 jaar de passie voor staal door aan de volgende generaties. Staalhandel, rijplaten en staalbewerkingen zitten bij ons in het bloed. We begonnen ooit klein (toen nog in Barendrecht) en zijn van staal leverancier inmiddels uitgegroeid tot dé totaalleverancier in staal met een eigen kantoorpand en (productie)loods in Moerdijk. Of zoals wij graag zeggen: handel, snijden én bewerkingen, alles onder één dak!

Veel van onze mensen zijn echte ‘oude rotten’ in het vak, maar ook jonge(re) en betrokken mensen vinden aansluiting bij ons. Wat ons bindt is de oprechte betrokkenheid, tomeloze inzet en de uitgebreide marktkennis. Dat wij een écht familiebedrijf zijn, versterkt al die elementen.

De staalleverancier met het complete aanbod

Korte lijnen, nauwe samenwerkingen en een grote eigen voorraad kenmerken ons familiebedrijf. Wij leveren platen in vrijwel elke gewenste kwaliteit, lengte, breedte, dikte én binnen de gewenste levertijd. Is er haast bij? Geen probleem! Leveren op korte termijn is één van onze vele sterke concurrerende en gewaardeerde talenten. Net als onze rol van rijplaatleverancier in zowel Nederland, België als Duitsland! En niet te vergeten onze wereldwijde leveringen van kwartoplaten.

staal richten

We hebben veel in huis om uw aanvragen en opdrachten volledig uit handen te nemen. Met 3 autogeen- en 4 HD-plasma snijmachines (incl. boormogelijkheden) snijden we zonder problemen staal van 3 tot 300 mm naar wens op maat. Wilt u naast snijden extra bewerkingen laten uitvoeren? Onder hetzelfde dak voorzien wij in gespecialiseerde bewerkingen als het aanbrengen van laskanten, stralen, meniën en richten. Ook het voorzien van zetwerk, gloeien en herwaarmerken van uw onderdelen is aan ons toevertrouwd. Ons dienstenpakket houdt daar nog niet op! Dit alles kan uitgevoerd worden onder de NEN 1090 t/m executieklasse 4.

Door onze jarenlange ervaring als groothandel in staal weten we precies waarnaar je op zoek bent. Jouw productieproces is voor ons minstens zo belangrijk én daar dragen we graag aan bij! Als staalleverancier zetten wij ons in voor elke (aan)vraag, opdracht en uitdaging. Niets gaat ons te ver en dát blijkt ook uit onze aanhoudende groei in mogelijkheden en ervaring.