Merwestaal levert materiaal cortenstalen wereldbol verkeersplein Purmerend

Datum: januari 2018

Vele handen maken licht werk, ook tijdens het werken met staal. Samen met Stichting Weidevenne, de gemeente Purmerend, Foldam Staalbouw en bouwbedrijf Kakes Deurwaarder heeft Merwestaal bijgedragen aan het ontstaan van de cortenstalen wereldbol op het verkeersplein in de Weidevenne te Purmerend. Deze wereldbol is ontworpen door stedenbouwkundig ontwerper Jan Beentjes. Zijn ontwerp is door de bewoners van de wijk Weidevenne gekozen uit vijf voorstellen.

Jan Beentjes is trots dat zijn ontwerp is uitgevoerd. “Deze wereldbol staat symbool voor de vier kwadranten van Weidevenne. Het materiaal is cortenstaal, het is onderhoudsvrij en heeft een stoere en robuuste uitstraling. De oranje/bruine kleur sluit goed aan op de omgeving.” Merwestaal werd gevraagd om het materiaal voor het kunstwerk te leveren. De lokale organisatie Foldam Staalbouw kreeg de opdracht deze wereldbol uit te werken.

wereldbon van cortenstaal

Foto door Foldam Staalbouw

“De wijk Weidevenne is een bijzondere wijk, ruim van opzet en met veel groen. Bovendien is het qua architectuur een hele diverse wijk. Daar is echt veel aandacht voor geweest bij de ontwikkeling en dit prachtige kunstwerk is de kroon op het werk’. Wethouder Hans Krieger noemt de wereldbol een ‘prachtig sluitstuk’ voor de wijk Weidevenne.

Voor meer informatie, lees het krantenartikel: Wereldbol: prachtding of gruwel?