Wat is een rijplatenbaan?

Een rijplatenbaan is een tijdelijke verharding van een rijbaan, bouwweg, fietspad, voetpad, (evenementen)terrein of oprit. Deze tijdelijke verharding wordt gemaakt van rijplaten. En wordt aangebracht om beschadiging aan de ondergrond te voorkomen.

Wat is de lengte en breedte van een rijplatenbaan?

Door rijplaten achter en naast elkaar te plaatsen, wordt er een baan van onbeperkte lengte en breedte gecreëerd.

Zware voertuigen en materiaal

Wanneer er zwaar materiaal over de rijplatenbaan wordt vervoerd of wanneer er zware voertuigen over de rijbaan rijden wordt er geadviseerd om te kiezen voor stalen rijplaten. Omdat de rijplaten in dit geval stevig genoeg zijn om de ondergrond te beschermen. En de stalen platen ervoor zorgen dat voertuigen niet wegzakken in de zachte ondergrond.

rijplatenbaan

Rijplatenbaan bij een evenement

Deze banen worden ook vaak ingezet bij evenementen. Omdat gemeentes een tijdelijke verharding als eis stellen bij de organisatie van een evenement. Er zijn steeds meer evenementen in Nederland. Gemeentes hanteren een Evenementenbeleid. In een dergelijk beleid staat steeds vaker als voorwaarde dat de locatie van een evenement weer in de oude staat moet worden opgeleverd. Dit betekent dat afval opgeruimd moet zijn, maar ook dat men geen (banden)sporen in de ondergrond wil terugzien.

De gemeente Heerhugowaard heeft bijvoorbeeld het volgende in haar Evenementenbeleid staan: “In het kader van de vergunningverlening wordt aan de volgende punten aandacht besteed: Het aanbrengen van rijplaten voor zwaardere voertuigen om beschadiging aan groenstroken en/of bestrating tegen te gaan.”

Rijplaten van Merwestaal

Benieuwd naar de kosten van een rijplatenbaan? Vraag een vrijblijvende offerte aan, of neem contact met ons op. We praten je graag bij over de mogelijkheden van bestellen tot leveren.