4 voordelen van stalen rijplaten

Waarom kiezen voor stalen rijplaten?

Er zijn tal van redenen om rijplaten in te zetten, maar de belangrijkste is toch wel om een stabiele ondergrond te creëren. Onbegaanbare en ruwe terreinen worden hierdoor bereikbaar en kunnen bewerkt worden met zware voertuigen en machines. Rijplaten maken hierdoor projectontwikkeling een stuk eenvoudiger.

Waarvoor worden rijplaten gebruikt?

Rijplaten worden gebruikt voor het berijdbaar maken van een zachte ondergrond (zoals gras en andere onverharde wegen). De rijplaten zorgen ervoor dat auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen niet wegzakken op de onverharde ondergrond. Daarnaast bieden ze bescherming aan (nieuw aangelegde) wegen en fietspaden. De platen worden onder andere gebruikt op bouwplaatsen (zonder bestrating), evenemententerreinen en als tijdelijke parkeerplaatsen, inritten en kavelpaden.

stalen rijplaat voordeel

4 voordelen van stalen rijplaten

Er zijn 2 soorten rijplaten te koop, namelijk gemaakt van kunststof en van staal. Wat zijn de voordelen van stalen rijplaten? Wanneer kies je voor stalen rijplaten? Hieronder vind je 4 voordelen van stalen rijplaten.

1) Rijplaten zijn duurzaam

Staal is 100% recyclebaar. Het is hierdoor een duurzame grondstof. De CO2 voetafdruk is zeer laag. Een stalen rijplaat verslijt nauwelijks en gaat decennialang mee. Daarnaast zorgen rijplaten dat auto’s en vrachtwagen makkelijker over een grove ondergrond kunnen rijden. Er is minder rolweerstand en hierdoor wordt minder energie verbruikt tijdens transport (van goederen) over de rijplaten.

2) Zware belasting is geen probleem

Stalen rijplaten zijn geschikt voor zware belasting. Zwaar beladen vrachtwagens, graafmachines, walsen, hijskranen en tractoren zijn geen enkel probleem.

3) Intensief gebruik

Een stalen rijplaat is inzetbaar voor ieder project. En geschikt voor intensief gebruik. Tijdens bouwprojecten of wegwerkzaamheden worden rijplaten maandenlang elke dag bereden. Stalen rijplaten zijn hiervoor uitermate geschikt.

4) Rijplaten zijn op maat leverbaar

Stalen rijplaten kunnen in elke gewenste maat worden geleverd. En kunnen worden geleverd met een eigen logo of bedrijfsnaam.

Merwestaal levert rijplaten

Wij leveren rijplaten in alle gewenste formaten, zelfs rijplaten tot 4 meter breed en tot 12 meter lang (en op verzoek zelfs nog langer). Naar wens voorzien wij ook extra bewerkingen zoals trekgaten/hijsgaten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.