Staalhandel: laat je ontzorgen bij Merwestaal

Stalen platen vormen een essentieel onderdeel van industriële toepassingen, variërend van constructie- en machinebouw tot scheepsbouw en infrastructuurprojecten. Als vooraanstaand bedrijf in staalhandel begrijpt Merwestaal de toenemende vraag naar hoogwaardige stalen platen als geen ander. 

Staalhandel platen via Merwestaal 

Als staal groothandel biedt Merwestaal een uitgebreid assortiment stalen platen die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en specificaties. Met ons toonaangevende staal bedrijf weten wij dat elk project uniek is en specifieke eisen heeft. Daarom bieden wij een breed scala aan stalen platen in verschillende afmetingen, diktes en staalsoorten om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Je kunt bij ons terecht voor: 

Bandplaten 

Bandplaten zijn platte, stalen platen die op rollen worden geleverd. De platen hebben een rechthoekige vorm en worden vervaardigd uit hoogwaardig staal. Dankzij hun flexibiliteit kunnen bandplaten eenvoudig worden bewerkt en aangepast aan verschillende toepassingen zoals dakbedekkingen, vloerplaten, bekledingsmateriaal en wandpanelen.  

Wij leveren de bandplaten in elke gewenste dikte, breedte en lengte. Bovendien kunnen wij deze dankzij ons high-tech machinepark produceren in verschillende staalsoorten zoals warmgewalst staal, koudgewalst staal, verzinkt staal en roestvrij staal. 

bandplaten aanbod bij Merwestaal

Kwartoplaten 

Op zoek naar een partij in de staalhandel die kwartoplaten levert? Dan ben je bij Merwestaal aan het juiste adres. Wij kunnen je adviseren over de juiste specificaties en toepassingen van kwartoplaten en als een van de beste staal leveranciers van Nederland zorgen wij voor een betrouwbare levering naar zowel Nederland als bijna alle delen van de wereld. 

Kwartoplaten zijn specifieke types staalplaten die worden geproduceerd met behulp van het kwartowalsproces. Bij het kwartowalsproces wordt de stalen plaat aanvankelijk verwarmd en vervolgens door een reeks walserijen geleid om de dikte geleidelijk te verminderen. De plaat wordt gerold in vier of zes hoge walserijen, die bestaan uit grote rollen die druk uitoefenen op de stalen plaat om deze te verlengen en vorm te geven. Het proces gaat vaak gepaard met gecontroleerde koeling of warmtebehandeling om de mechanische eigenschappen van de plaat te optimaliseren. 

kwartoplaten

Rijplaten 

Met meer dan 80 jaar ervaring zijn wij een van de grootste staal leveranciers voor rijplaten in de Benelux en Duitsland. 

Stalen rijplaten zijn platte, stevige platen gemaakt van staal die worden gebruikt om tijdelijke wegen of verharde oppervlakken te creëren voor voertuigen en zwaar materieel. Vooral in de bouwsector vind je stalen rijplaten. Bijvoorbeeld op bouwplaatsen waar de ondergrond onstabiel is of waar tijdelijke toegangswegen nodig zijn. 

In de staalhandel is het bekend dat rijplaten worden vervaardigd uit hoogwaardig staal dat bestand is tegen zware belastingen en slijtage. Wij leveren stalen rijplaten in verschillende afmetingen en diktes. De bekendste afmetingen zijn 2 tot 6 meter in lengte, met een breedte van 1 tot 2 meter. 

rijplaat staal met trekgat

Aan stalen rijplaten zitten vele voordelen. Ze bieden een tijdelijke oplossing om voertuigen en zwaar materiaal veilig over een zwakke of onstabiele ondergrond te laten rijden. Daarnaast voorkomen de platen dat voertuigen sporen achterlaten in het gras, de grond of het asfalt. Ook bij evenementen bieden stalen rijplaten uitkomst: ze bieden een stevige ondergrond, zodat de veiligheid en toegankelijkheid van een evenement verbetert. 

Staalhandel bedrijf en volledige ontzorging 

Bij ons staat de tevredenheid van onze klanten altijd op de eerste plaats. Wij streven ernaar om een uitgebreide dienstverlening te bieden die voldoet aan de specifieke behoeften van onze klanten. Dit doen wij met scherpe prijzen, een snelle levering en natuurlijk een hoge kwaliteit van de producten.  

Wij werken met de beste staal leveranciers, maar ook bieden wij verschillende diensten in eigen huis aan. Veel bedrijven zijn bijvoorbeeld afhankelijk van uitbesteding van het tappen en boren van staal. Dit brengt extra kosten met zich mee. Wij willen jou echter volledig ontzorgen, en daarom bieden wij deze dienst volledig in eigen huis aan. 

Met de steeds hogere eisen die aan snijwerk in de staalhandel worden gesteld, is het steeds vaker nodig om gaten te boren in plaats van snijden. Ons compleet uitgeruste machinepark beschikt over geavanceerde machines en gereedschappen om het tappen en boren van staal uit te voeren. Of het nu gaat om het boren van enkele gaten of het uitvoeren van complexere bewerkingen: wij staan voor je klaar. 

Tappen en boren in combinatie met snijwerk 

Natuurlijk bieden wij met ons staal bedrijf ook de mogelijkheid aan om het tappen en boren van staal te combineren met snijwerk. Heb je reeds gesneden snijwerk dat verdere bewerking vereist, dan zijn wij je graag van dienst. Al sinds 1935 stelt onze uitgebreide expertise ons in staat om nauwkeurige en kwalitatieve bewerkingen op staalproducten uit te voeren. 

staal boren

Neem contact op met Merwestaal 

Bij Merwestaal streven wij ernaar om niet alleen een staal groothandel te zijn, maar ook een betrouwbare partner voor onze klanten. We begrijpen dat jouw succes afhangt van de kwaliteit en tijdige levering van bewerkte staalproducten. Daarom investeren wij volop in onze interne capaciteiten en deskundigheid om jou altijd een uitgebreide en gepaste oplossing te bieden. 

Op zoek naar een partij in de staalhandel en geïnteresseerd in onze mogelijkheden? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op.