Staal plaat 2mm / staal plaat 3mm: snel gevonden bij Merwestaal

Bij Merwestaal ligt de focus onder andere op het leveren van een uitstekende kwaliteit staal plaat 2mm en staal plaat 3mm aan klanten uit verschillende sectoren. Met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan 85 jaar, heeft Merwestaal de kunst van het verwerken van staal geperfectioneerd. Wij bieden diensten die net zo sterk en betrouwbaar zijn als het materiaal dat we verkopen.

Vind de benodigde staal plaat bij Merwestaal

Staal platen zijn een belangrijk component in talloze projecten, variërend van bouw en constructie tot het vervaardigen van diverse industriële producten. Merwestaal – met een enorme voorraad staal platen en een wereldwijd netwerk van leveranciers – kan met trots zeggen dat het met haar staalhandel elk gewenst type staal plaat kan leveren: zowel een staal plaat 2mm als staal plaat 3mm. Korte levertijden, concurrerende prijzen en de kwaliteit van het product zijn de hoekstenen van onze diensten.

staal plaat 3 mm op coil Merwestaal

Staal plaat 2mm: eigenschappen

In de wereld van constructie en fabricage is de keuze van het materiaal uiterst belangrijk. De fysieke kenmerken van de gebruikte materialen kunnen het verschil maken voor een duurzaam en betrouwbaar eindproduct.  

Een staal plaat 2mm is een dergelijk materiaal met unieke eigenschappen. Het is een populaire keuze voor verschillende toepassingen. De eigenschappen van een staal plaat 2mm zijn onder andere: 

Duurzaamheid

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een staal plaat 2mm is de duurzaamheid. Ondanks de dunne materiaaldikte, is staal van 2mm ontzettend sterk en bestand tegen een breed scala aan fysieke belastingen. Hierdoor is het ideaal voor toepassingen die sterkte en stabiliteit vereisen.

Bewerkbaarheid

Ondanks zijn sterkte en duurzaamheid, is een staal plaat 2mm verbazingwekkend bewerkbaar. Met het juiste gereedschap en technieken kan het worden gesneden, gevormd en verbonden om aan vrijwel elke ontwerpeis te voldoen. Dit maakt het een zeer veelzijdige optie voor fabrikanten en ingenieurs.

Corrosiebestendigheid

Afhankelijk van de specifieke samenstelling en afwerking, kan een staal plaat 2mm zeer goed bestand zijn tegen corrosie. Dit betekent dat het zijn sterkte en integriteit behoudt, zelfs als de plaat wordt blootgesteld aan potentieel schadelijke omgevingen zoals vochtige, zoute of chemische omstandigheden.

Hittebestendigheid

Een andere belangrijke eigenschap van een staal plaat 2mm is zijn weerstand tegen hitte. De staal plaat kan hoge temperaturen verdragen zonder zijn fysieke eigenschappen te verliezen. Hierdoor is het ideaal voor toepassingen zoals brandwanden, kachels en andere hitte-intensieve omgevingen.  

Consequente dikte

Door de nauwkeurige productiemethoden van Merwestaal, is de dikte van de staal plaat 2mm consequent. Dit zorgt voor betrouwbare resultaten en prestaties bij het gebruik van deze platen.

Eigenschappen staal plaat 3mm

De eigenschappen van een staal plaat 3mm zijn vrijwel identiek aan die van een staal plaat van 2 mm dik, omdat het basismateriaal (staal) hetzelfde is. De dikte van de plaat verandert echter enkele fysieke eigenschappen. Denk hierbij aan het gewicht, de stijfheid en de weerstand tegen buigen of doorboren. Enkele algemene eigenschappen van een staal plaat 3mm zijn onder andere:

Gewicht

Een staal plaat 3mm is zwaarder dan een staal plaat van 2 mm. De exacte gewichtstoename hangt af van de specifieke afmetingen van de plaat. Maar bij een gelijke oppervlakte zou het gewicht met ongeveer 50% toenemen.

Sterkte

De sterkte van staal is over het algemeen hetzelfde, ongeacht de dikte. Maar omdat er meer materiaal is om de kracht te verdelen, kan de staal plaat 3mm iets meer kracht kunnen weerstaan ​​voordat hij buigt of breekt.

Buigweerstand

Een staal plaat 3mm zal iets meer weerstand bieden tegen buigen dan een plaat van 2 mm. Dit komt doordat er meer materiaal is om de buigende kracht te weerstaan.

Doorboringweerstand

Een dikkere plaat zal meer weerstand bieden tegen doorboring dan een dunnere plaat.

Thermische geleidbaarheid

Staal heeft een relatief hoge thermische geleidbaarheid. De dikte van de plaat heeft echter invloed op hoe snel warmte door het materiaal kan worden overgedragen.

Oppervlaktebehandeling

Evenals bij platen van 2mm, kan een staal plaat 3mm worden gecoat of behandeld om roest en corrosie te voorkomen.

Soorten staal platen bij Merwestaal

Merwestaal heeft een indrukwekkend assortiment staal platen in diverse diktes, waaronder natuurlijk de populaire staal plaat 2mm en staal plaat 3mm. Door de brede selectie en de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te bieden, kan Merwestaal aan vrijwel elke klantvraag voldoen.

bandplaten aanbod bij Merwestaal
kwartoplaten
rijplaten met trekgat kopen Merwestaal

Bandplaten

Bandplaten zijn een uitstekende optie voor degenen die op zoek zijn naar veelzijdigheid. Deze platen kunnen worden gesneden en gevormd volgens de specifieke behoeften van het project. Ze zijn flexibel en toch sterk. Dit maakt bandplaten een uitstekende keuze voor diverse toepassingen.

Kwartoplaten

Kwartoplaten zijn ideaal voor projecten die duurzaamheid en sterkte vereisen. Ze zijn extreem veelzijdig en kunnen in vele vormen worden gesneden. Hierdoor zijn kwartoplaten ideaal voor industriële toepassingen.

Rijplaten

Rijplaten van staal zijn onmisbaar in de bouw en industriële sectoren. Rijplaten bieden een veilige en stabiele ondergrond voor zwaar materieel op terreinen waar dit anders onmogelijk zou zijn. Ze zijn extreem duurzaam en bestand tegen zware belastingen, waardoor ze ideaal zijn voor projecten met zware machines.

Staal plaat 2mm en staal plaat 3mm zo gevonden bij Merwestaal

Bij Merwestaal is het mogelijk om verschillende staal platen zoals een staal plaat 2mm of een staal plaat 3mm te vinden, evenals bandplaten, kwartoplaten en rijplaten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

staal plaat 2 mm coil Merwestaal