Staal kopen bij Merwestaal

Ons familiebedrijf bloeit al meer dan 85 jaar dankzij onze korte lijnen, sterke allianties en uitgebreide staal voorraad. Als het aan ons ligt, houden we dit nog jaren vol! 

Merwestaal Moerdijk BV is de handelsonderneming van de Merwestaal Groep. Wil je staal kopen? We kunnen platen van vrijwel elke kwaliteit, lengte, dikte, breedte en doorlooptijd leveren. Is er spoed bij? Geen nood! Ons vermogen om snel te leveren is slechts één van de concurrentievoordelen die mogelijk worden gemaakt door ons uitgebreide netwerk. Net als onze functie als aanbieder van rijplaten in Nederland, België en Duitsland. En dat is niet het enige wat wij voor je kunnen betekenen!  

Met het oog op de wereldwijde handel verzenden we kwartoplaten naar bijna elk land. We zetten ons graag in voor elke (aan)vraag, opdracht én uitdaging wat betreft staal kopen. We zijn een staalhandel met de mogelijkheid om samen te werken aan ideeën, scherp geprijsde offertes aan te bieden en jouw visie en project(en) te realiseren. 

We bieden een verscheidenheid aan staalplaten, waaronder bandplaten, kwartoplaten en rijplaten. Elk type staalplaat heeft unieke eigenschappen en toepassingen.

Staal kopen – Bandplaten 

Bandplaten zijn bij ons verkrijgbaar met een dikte van 3 tot 25 millimeter. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Bandplaten worden onder andere toegepast in de bouw- en maakindustie. De platen zijn ideaal voor toepassingen die een hoge mate van sterkte en duurzaamheid vereisen. Enkele veelvoorkomende toepassingen van bandplaten zijn bouwframes, machineonderdelen en scheepsbouw.

Bij het kopen van bandplaten van Merwestaal zijn klanten verzekerd van hoogwaardige producten. Wij verkrijgen staal bij gerenommeerde fabrikanten en zorgen ervoor dat elke plaat aan de vereiste normen voldoet. Merwestaal levert ook maatwerk, waardoor klanten bandplaten met specifieke afmetingen en eigenschappen kunnen bestellen.

bandplaten aanbod bij Merwestaal

Staal kopen – Kwartoplaten 

Kwartoplaten kunnen dikker en breder gewalst worden dan bandplaten. Ze hebben een dikte van 5 tot 300 millimeter en een breedte tot wel 4,5 meter. Kwartoplaten zijn tevens ideaal voor toepassingen die een hoge mate van sterkte en duurzaamheid vereisen, zoals zware machines, bouwmachines en scheepsbouw. Kwartoplaten zijn ook geschikt voor gebruik in de olie- en gasindustrie, evenals bij de vervaardiging van drukvaten en opslagtanks.

Om kwartoplaten te walsen, zijn twee kwartowalsen (elk met vier rollen) nodig. Om precies te zijn een reductiewals en een afwerkwals. Dit laatste kan worden gebruikt om de dikte naar een aangepaste instelling te rollen. Deze techniek maakt het walsen van platen met grotere diktes en breedtes mogelijk.

kwartoplaten

Merwestaal biedt een breed assortiment kwartoplaten, waaronder zeer sterke kwartoplaten, slijtvaste kwartoplaten en warmtebehandelde kwartoplaten. Je kunt kiezen uit verschillende maten en specificaties om aan hun specifieke eisen te voldoen. Merwestaal biedt naast staal kopen ook bewerkingsmogelijkheden van staal aan, zoals snijden, boren en lassen.

Staal kopen – Rijplaten 

Rijplaten, ook wel tijdelijke staalplaten genoemd, worden gebruikt om sleuven, uitgravingen en wegen af te dekken tijdens bouw- en reparatiewerkzaamheden. Ze bieden een veilig en stabiel oppervlak voor voertuigen en voetgangers, waardoor gebieden toegankelijk worden en het risico op ongevallen wordt verminderd. Rijplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, afhankelijk van de toepassing. Ze zijn meestal gemaakt van koolstofarm staal, dat zorgt voor een goede lasbaarheid en duurzaamheid. 

Een van de belangrijkste voordelen van stalen rijplaten is het installatiegemak. Ze kunnen gemakkelijk bovenop een bestaand beton- of asfaltoppervlak worden geïnstalleerd, met behulp van bijvoorbeeld bouten. Hierdoor is een snelle en eenvoudige installatie mogelijk, zonder omvangrijke constructie- of aanpassingswerkzaamheden.

Staal leverancier voor rijplaten Merwestaal

Merwestaal biedt rijplaten van hoge kwaliteit die voldoen aan de vereiste normen voor veiligheid en prestaties. Indien staal kopen voor rijplaten op je lijstje staat, leveren wij platen in verschillende maten en diktes, zodat je de meest geschikte optie voor jouw specifieke behoeften kunt kiezen. Merwestaal levert ook transport, waardoor het gemakkelijker wordt om rijplaten te gebruiken op bouwplaatsen. Uiteraard is afhalen op locatie in Moerdijk ook mogelijk.

Bij Merwestaal zit je goed 

Kortom, Merwestaal is een betrouwbare en gerenommeerde leverancier van staal in Europa. Wij bieden een verscheidenheid aan staalproducten om aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten te voldoen. Je bent bij ons verzekerd van hoogwaardige producten die voldoen aan de vereiste normen voor veiligheid en prestaties. Met onze diensten met toegevoegde waarde en oplossingen op maat is Merwestaal een one-stop-shop voor staal kopen en verschillende staalplaatbehoeften. 

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn? Bekijk onze mogelijkheden en/of neem vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek!