Merwestaal draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan den Rijn

Datum: juli 2017

Dat ons staal voor allerlei toepassingen wordt ingezet in binnen- en buitenland, is voor ons een groot compliment. In de loop der jaren hebben wij aan vele bijzondere projecten bijgedragen en daar mogen we wederom een mooie toevoeging aan doen: de vernieuwing van de Rijnhavenbrug in Alphen aan den Rijn! ​

Merwestaal heeft hiervoor platen ingezet tot en met 200mm dik in de kwaliteit S355J2+N en S355J2C+N (speciale zet kwaliteit). Als aanvullende eis en wens van de ​opdrachtgever ​hebben wij ​een grote hoeveelheid laskanten aangebracht en zijn sommige platen Z35 beproeft om ​zo ​een hoge kwaliteit te garanderen. Voor het snijden van de platen voor deze brug is er gebruik gemaakt van ​ons plasma (tot en met 20mm) en autogeen snijproces (tot en met 300mm). Het gehele project is uitgeleverd onder de NEN1090-2 executieklasse 3.

Rijnhavenbrug Alphen aan den Rijn

Foto nieuwe Rijnhavenbrug: Gemeente Alphen aan den Rijn

De vernieuwing van de Rijnhavenbrug is begonnen in januari 2017. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de oude brug laten slopen, omdat deze erg laag en niet op afstand te bedienen was. Een nieuwe, hogere brug zal zorgen voor een weer levendig Rijnhavengebied. Na de vernieuwing krijgt de Rijnhavenbrug een vrije doorvaarthoogte van maar liefst 2.45 meter. Daarnaast zal de brug ook op afstand bedienbaar zijn. Het wordt voor schepen daardoor gemakkelijk om de haven binnen te varen. Kleine motorboten en sloepen kunnen door de verhoogde doorvaarthoogte zonder enige moeite doorvaren.