Voorkom diefstal van stalen rijplaten

Diefstal van stalen rijplaten is tegenwoordig aan de orde van de dag. Vrijwel wekelijks worden er in Nederland rijplaten gestolen. Deze diefstallen vinden voornamelijk ‘s nachts plaats tijdens vakantieperiodes en in het weekend. Bouwterreinen zijn dan verlaten en criminelen slaan hun slag.

Waarom worden stalen rijplaten gestolen?

Veel bedrijven kiezen voor stalen rijplaten. Omdat staal een duurzaam materiaal is en volledig recyclebaar is. Dit kwalitatieve en degelijke materiaal behoudt altijd waarde, in tegenstelling tot andere materialen. Criminelen weten dit ook. Gestolen rijplaten worden soms doorverkocht maar ook aangeboden bij schrootverwerkende bedrijven.

Voorkom diefstal van rijplaten

Hoe kan diefstal worden voorkomen?

De diefstal van rijplaten kan nooit volledig worden voorkomen. Criminelen kiezen echter vaker voor rijplaten zonder logo of bedrijfsnaamvermelding. Want deze kunnen makkelijker worden doorverkocht. En wanneer deze platen bij schrootverwerkers worden aangeboden gaan er geen alarmbellen af.

Waar kan je rijplaten met een logo of bedrijfsnaam kopen?

Merwestaal levert rijplaten met een logo of bedrijfsnaam. “We merken dat bedrijven steeds vaker kiezen voor een logo of bedrijfsnaam op de rijplaten. De kleine meerprijs die men hiervoor betaalt weegt voor veel klanten niet op tegen de kosten van diefstal. Want het blijft niet alleen bij de kosten voor het aanschaffen van nieuwe rijplaten. De gevolgschade is vaak nog groter. Bouwprojecten komen tijdelijk stil te liggen. Waardoor kostbare uren verloren gaan en projecten mogelijk te laat worden opgeleverd waardoor boetes worden geriskeerd”, aldus Wouter de Bruin van Merwestaal.

Neem contact op met Merwestaal 

Op zoek naar een partij voor rijplaten? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen rijplaten leveren tot 4 meter breed en 12 meter lang (en op verzoek nog langer).