Projecten

   1. Merwestaal Rijhavenbrug Gemeente Alphen aan de Rijn
     1. Merwestaal Draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan de Rijn
     2. Merwestaal Draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan de Rijn
     3. Merwestaal Draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan de Rijn
  • Merwestaal draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan de Rijn
  • Juli 2017
  • Dat ons staal voor allerlei toepassingen wordt ingezet in binnen- en buitenland, is voor ons een groot compliment. In de loop der jaren hebben wij aan vele bijzondere projecten bijgedragen en daar mogen we wederom een mooie toevoeging aan doen: de vernieuwing van de Rijnhavenbrug in Alphen aan de Rijn! ​

   Merwestaal heeft hiervoor platen ingezet tot en met 200mm dik in de kwaliteit S355J2+N en S355J2C+N (speciale zet kwaliteit). Als aanvullende eis en wens van de ​opdrachtgever ​hebben wij ​een grote hoeveelheid laskanten aangebracht en zijn sommige platen Z35 beproeft om ​zo ​een hoge kwaliteit te garanderen. Voor het snijden van de platen voor deze brug is er gebruik gemaakt van ​ons plasma (tot en met 20mm) en autogeen snijproces (tot en met 300mm). Het gehele project is uitgeleverd onder de NEN1090-2 executieklasse 3.

   De vernieuwing van de Rijnhavenbrug is begonnen in januari 2017. De gemeente Alphen aan de Rijn heeft de oude brug laten slopen, omdat deze erg laag en niet op afstand te bedienen was. Een nieuwe, hogere brug zal zorgen voor een weer levendig Rijnhavengebied. Na de vernieuwing krijgt de Rijnhavenbrug een vrije doorvaarthoogte van maar liefst 2.45 meter. Daarnaast zal de brug ook op afstand bedienbaar zijn. Het wordt voor schepen daardoor gemakkelijk om de haven binnen te varen. Kleine motorboten en sloepen kunnen door de verhoogde doorvaarthoogte zonder enige moeite doorvaren.

   Foto nieuwe Rijnhavenbrug: Gemeente Alphen aan de Rijn

  • Merwestaal Project
  • Inlaatkleppen Veessen
  • Merwestaal heeft in combinatie met een groot Belgisch staalbouwbedrijf een project opgeleverd ter bescherming van hoog water. Dit inlaatkleppen systeem zorgt ervoor dat een groot weide gebied gecontroleerd onderwater komt te staan en zo de waterstand van de rivier de IJssel op peil bleeft. De constructie bestaat uit 60 kleppen over een lengte van 800 meter en hoogte van bijna 10 meter. Dit alles wordt aangedreven door z.g.n. powerpacks en zorgen ervoor dat het geheel binnen 12 uur compleet open gezet kan worden.Voor meer info zie: http://www.ijsselweide.com/ 

   1. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
     1. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
     2. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
  • Merwestaal terug in de tijd
  • Legionair Alpen a/d Rijn
  • Vlakbij Archeon in Alphen aan den Rijn is deze schitterende door Merwestaal gesneden legionair te zien. Archeon valt onder de Stichting Museumpark Archeon en zet zich in om het materiele en immateriële erfgoed van Nederland te bewaren, te presenteren en uit te breiden, zodat iedereen de geschiedenis van Nederland kan ervaren vanaf het mesolithicum tot aan de middeleeuwen. Dit kunstwerk in de vorm van een Romeinse soldaat staat symbool voor het Romeinse verleden van Nederland en is geheel gesneden uit 30mm dik Cor-Ten staal met de nieuwste plasma snijtechniek.

   Foto's Legionair op rotonde: Archi-Tech architecten