Projecten

   1. Merwestaal levert voor Harcotom uitbreiding
  • Merwestaal levert voor Harcotom uitbreiding
  • Februari 2018
  • Hoe meer ruimte, hoe meer staal. Harcotom, een productie- en distributielocatie voor kunststof-, blik-, & staalverpakkingen in Purmerend, zet de schop in de grond voor de uitbreiding van het huidige pand. De loods wordt uitgebreid met 4.000 m2, zodat Harcotom genoeg ruimte heeft om hun producten internationaal te kunnen blijven verstrekken.

   Merwestaal is gevraagd om het materiaal te leveren voor de bouw van het geraamte van deze uitbreiding. De opdrachtgever, Remco Ruimtebouw, is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw. Teamwork made the dream work en inmiddels staat de volledige constructie!

   Foto door Remco Ruimtebouw

   1. Wereldbol cortenstaal verkeersplein Purmerend
  • Merwestaal levert materiaal cortenstalen wereldbol verkeersplein Purmerend
  • Januari 2018
  • Vele handen maken licht werk, ook tijdens het werken met staal. Samen met Stichting Weidevenne, de gemeente Purmerend, Foldam Staalbouw en bouwbedrijf Kakes Deurwaarder heeft Merwestaal bijgedragen aan het ontstaan van de cortenstalen wereldbol op het verkeersplein in de Weidevenne te Purmerend. Deze wereldbol is ontworpen door stedenbouwkundig ontwerper Jan Beentjes. Zijn ontwerp is door de bewoners van de wijk Weidevenne gekozen uit vijf voorstellen.

   Jan Beentjes is trots dat zijn ontwerp is uitgevoerd. “Deze wereldbol staat symbool voor de vier kwadranten van Weidevenne. Het materiaal is cortenstaal, het is onderhoudsvrij en heeft een stoere en robuuste uitstraling. De oranje/bruine kleur sluit goed aan op de omgeving.” Merwestaal werd gevraagd om het materiaal voor het kunstwerk te leveren. De lokale organisatie Foldam Staalbouw kreeg de opdracht deze wereldbol uit te werken.

   “De wijk Weidevenne is een bijzondere wijk, ruim van opzet en met veel groen. Bovendien is het qua architectuur een hele diverse wijk. Daar is echt veel aandacht voor geweest bij de ontwikkeling en dit prachtige kunstwerk is de kroon op het werk’. Wethouder Hans Krieger noemt de wereldbol een ‘prachtig sluitstuk’ voor de wijk Weidevenne. 

   Foto door Foldam Staalbouw 

   Voor meer informatie, bekijk het krantenartikel: https://regiopurmerend.nl/2017/12/14/wereldbol-prachtding-gruwel/

   1. Merwestaal tilt Energieplein Dordrecht met stalen masten naar hoger niveau
  • Merwestaal tilt Energieplein Dordrecht met stalen masten naar hoger niveau
  • September 2017
  • Niet ver van onze vestigingsplaats Moerdijk, ligt Dordrecht. De stad met een rijke industriële geschiedenis. Waar vroeger kranen, hout en steenkool onderdeel uitmaakten van het gangbare straatbeeld ten oosten van het centrum is daar vandaag de dag een mooie verwijzing naar het verleden zichtbaar: het Energieplein in Dordrecht. Naast rubberen heuvels en betonnen stapstenen pronken op het cultuurplein maar liefst 8 stalen masten die door Merwestaal zijn gesneden!

   De nieuwe culturele hotspot in Dordrecht is onderdeel van het project Stadwerven. In samenwerking met LANDLAB heeft de gemeente Dordrecht het Energieplein ontworpen. Men noemt het ook wel 'een plein in een plein'. Omringd door de nieuwe bioscoop, het theater Energiehuis en het Regiokantoor vormt het cultuurplein een bruisend middelpunt. De 8 industriële masten, voorzien van dynamische verlichting, markeren het Energieplein waarbinnen verschillende speelaanleidingen zijn gecreëerd. Rubberen heuvels, betonnen stapstenen en een watertrip maken het geheel compleet voor jong en oud.

   Foto door Gemeente Dordrecht/Jan van der Waal

   1. Merwestaal Rijhavenbrug Gemeente Alphen aan den Rijn
     1. Merwestaal Draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan den Rijn
     2. Merwestaal Draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan den Rijn
     3. Merwestaal Draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan den Rijn
  • Merwestaal draagt bij aan vernieuwing Rijnhavenbrug Alphen aan den Rijn
  • Juli 2017
  • Dat ons staal voor allerlei toepassingen wordt ingezet in binnen- en buitenland, is voor ons een groot compliment. In de loop der jaren hebben wij aan vele bijzondere projecten bijgedragen en daar mogen we wederom een mooie toevoeging aan doen: de vernieuwing van de Rijnhavenbrug in Alphen aan den Rijn! ​

   Merwestaal heeft hiervoor platen ingezet tot en met 200mm dik in de kwaliteit S355J2+N en S355J2C+N (speciale zet kwaliteit). Als aanvullende eis en wens van de ​opdrachtgever ​hebben wij ​een grote hoeveelheid laskanten aangebracht en zijn sommige platen Z35 beproeft om ​zo ​een hoge kwaliteit te garanderen. Voor het snijden van de platen voor deze brug is er gebruik gemaakt van ​ons plasma (tot en met 20mm) en autogeen snijproces (tot en met 300mm). Het gehele project is uitgeleverd onder de NEN1090-2 executieklasse 3.

   De vernieuwing van de Rijnhavenbrug is begonnen in januari 2017. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de oude brug laten slopen, omdat deze erg laag en niet op afstand te bedienen was. Een nieuwe, hogere brug zal zorgen voor een weer levendig Rijnhavengebied. Na de vernieuwing krijgt de Rijnhavenbrug een vrije doorvaarthoogte van maar liefst 2.45 meter. Daarnaast zal de brug ook op afstand bedienbaar zijn. Het wordt voor schepen daardoor gemakkelijk om de haven binnen te varen. Kleine motorboten en sloepen kunnen door de verhoogde doorvaarthoogte zonder enige moeite doorvaren.

   Foto nieuwe Rijnhavenbrug: Gemeente Alphen aan den Rijn

   1. Merwestaal Project Veessen inlet valves
     1. Merwestaal Project Veessen inlet valves
     2. Merwestaal Project Veessen inlet valves
     3. Merwestaal Project Veessen inlet valves
  • Merwestaal Project
  • Inlaatkleppen Veessen
  • Merwestaal heeft in combinatie met een groot Belgisch staalbouwbedrijf een project opgeleverd ter bescherming van hoog water. Dit inlaatkleppen systeem zorgt ervoor dat een groot weide gebied gecontroleerd onderwater komt te staan en zo de waterstand van de rivier de IJssel op peil bleeft. De constructie bestaat uit 60 kleppen over een lengte van 800 meter en hoogte van bijna 10 meter. Dit alles wordt aangedreven door z.g.n. powerpacks en zorgen ervoor dat het geheel binnen 12 uur compleet open gezet kan worden.Voor meer info zie: http://www.ijsselweide.com/ 

   1. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
     1. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
     2. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
     3. Merwestaal terug in de tijd Legionair Alpen a/d Rijn
  • Merwestaal terug in de tijd
  • Legionair Alpen a/d Rijn
  • Vlakbij Archeon in Alphen aan den Rijn is deze schitterende door Merwestaal gesneden legionair te zien. Archeon valt onder de Stichting Museumpark Archeon en zet zich in om het materiele en immateriële erfgoed van Nederland te bewaren, te presenteren en uit te breiden, zodat iedereen de geschiedenis van Nederland kan ervaren vanaf het mesolithicum tot aan de middeleeuwen. Dit kunstwerk in de vorm van een Romeinse soldaat staat symbool voor het Romeinse verleden van Nederland en is geheel gesneden uit 30mm dik Cor-Ten staal met de nieuwste plasma snijtechniek.

   Foto's Legionair op rotonde: Archi-Tech architecten